Saturday, March 29, 2008

Születésnap

Reggel hazatelefonáltunk, aztán elmentünk körbenézni. Páromnak volt ma a szülinapja, de az ajéndéka még sajnos nem ért ide. Viszont arra gondoltuk, hogy kinézzük az enyémet, hiszen az is mindjárt itt van. Először elmentünk a Lowe's-ba, de ott semmit nem találtunk, ami tetszett volna. Az áruház hatalmas volt, olyasmi, mint az Obi vagy a BricoStore otthon, csak szokás szerint nagyobb...

Utána átmentünk egy Fry's-ba. Ott a sok nézelődés eredménye egy bevásárlás lett. Vettünk egy helyes kézimixert, és egy kis turmix szerű képződményt. Ez utóbbi a Magic Bullet névre hallgat és roppant jópofa. Kis helyes, jól elfér a konyhapulton. Remek egy pohárnyi turmixokat tudok készíteni vele, de vág nekem hagymát, darál diót és ilyenek. Miután megvettük és hazaértünk vele, letáboroztunk vele a konyhában, és próbálgattuk.

Ezt a Magic Bullet-ot a tv-ben is reklámozzák. Ott szerencsére nem láttuk, mert akkor nem biztos, hogy lecsapunk rá. Pedig nem rossz dolog - legalábbis egyelőre nekünk nagyon tetszik. Még jeget is aprít, tehát hideg cuccost is tudunk vele készíteni. Ja, és kis mennyiségben tejszínhabot is ver. Pont jó, ha épp csak egy kevés habra van szükség a jegeskávé tetejére. :) Picit tartok tőle, hogy nem csak remek gyümölcsturmixokra fogok rászokni, hanem a kávéra is, mert a jegeskávét igencsak szeretem... De a hozzá kapott receptkönyv szerint salsa-t, guacamole-t és még egy csomó mindent is jól lehet vele gyártani - majd kipróbáljuk.

Szülinapi torta most nem volt, elmaradt. Majd elmegyünk valamikor (talán a jövő héten) a Cheesecake Factory-ba tortát enni. Viszont, hogy azért legyen valami finomság, főztem pudingot. Aztán beletöltöttem a készen vásárolt Vol au Vents formákba, tettem rá bogyósgyümölcsöket és a tetejére kis tejszínhabot. Az eredmény a képen. :)

No comments:

Post a Comment