Sunday, March 2, 2008

San Francisco és Half Moon Bay

Ma bementünk San Francisco-ba. Már régóta tervezzük, de csak ma délelött jutottunk el oda, hogy autóba ültünk és begurultunk. Párom vezetett, én nézelődtem. Valahol bent a városban álltunk meg, aztán elindultunk gyalog a Chinatown felé. Meg is találtuk hamar, ott csavarogtunk egyet. Jártunk egy kínai élelmiszerüzletben is - sokmindent láttunk, de kevés dologról sejtettük, hogy valójában mi is lehet. Csupa furcsa holmit árultak, olyasmiket, mint amiket Paul Merton is látott, sőt fogyasztott is a Paul Merton In China c. sorozatában.

San Francisco érdekes, szép város. Számomra az első meglepetést a rengeteg tűzlépcső okozta. Minden házon van, még a gyönyörű hoteleken is. Aztán érdekes az is, ahogy egymás mellett állnak a szép régi és a szintén nem csúnya modern épületek, néha felhőkarcolók. A meredek utcákról már hallottam, tartottam is tőlük. Bizony, néha igen nehéz rajtuk felfele sétálni. A Cable Car-t nem próbáltuk ki, épp nem jó irányba ment. Viszont ahogy azon közlekednek! :) Nem csak belül ülnek rajta, hanem az ajtóban kint állva lógnak rajta az uasok.

Hazafele még lekanyarodtunk Halfmoon Bay-be. Kicsi, 2-szer 1 sávos, kanyargós út vezetett oda, roppant hangulatos volt. A tengerparton, jobban mondva az óceánparton, megnéztük a naplementét - épp jókor értünk oda. Még voltak rajtunk kívül ott páran, akik naplemente után szintén szedelőzködni kezdtek, minha csak emiatt jöttek volna. Nem kizárt, tényleg gyönyörű volt.

Ui.: Többi kép a picasa-n a "Trips" albumban

No comments:

Post a Comment