Sunday, March 9, 2008

Don Edwards National Wildlife Refuge

Ma itt jártunk sétálni egyet. Miután elrendeztük kicsit a szobát, elhelyeztük a hangszórókat meg ilyenek, úgy döntöttünk, kimozdulunk. Gyönyörűen sütött a nap, nem akartunk egész nap a lakásban maradni.

Számomra meglepetés volt az úticél, csak annyit tudtam, hogy érdemes farmberben és sportcipőben jönni szoknya és szandál páros helyett. Vittünk magunkkal egy kulacs vizet, egy maradék chocolate chips cookie-t (keksz, de akkora, mint egy zsemle, csak lapos) és a fényképezőgépet. Beültünk az autóba és elindultunk.

Nem sokat mentünk, kb. 10 percet, amikor elkezdtünk 1x1 sávos úton menni, ahol alig volt rajtunk kívül más. Azon még kb. 5 percet autózva behajtottunk jobra egy nevesincs útra. Kicsit később megláttam egy táblát: Don Edwards National Wildlife Refuge (Don Edwards Nemzeti Vadállat Rezervátum).

Bementünk egy sorompón, leparkoltunk az Education Centre előtt, kértünk egy térképet, felkaptunk néhány ismertetőt a vidékről és állatairól, majd elindultnk az egyik trail-en. Ez egy mocsaras vidék majdnem eredeti állapotában. Érdekes volt nagyon, és sok szép madarat láttunk. Nem ismertük meg őket, de jól néztek ki. Találtun néhány madárcsontot is - meglepően könnyűek voltak. Jó volt ott sétálgatni. Legközelebb talán már biciklivel tudunk kijönni (mert megérkeznek végre szép lassan) és akkor végigtekerjük az egész trail-t, nem csak az első 1-2 km-t. :)

No comments:

Post a Comment