Sunday, December 21, 2008

Korcsolyázás

Reggel, illetve inkább délelőtt, elmentünk templomba. Utána kicsit itthon tevékenykedtünk. Aztán este 6 óra körül átjött Nicola, kicsit később Jenn és Wes is. Mi hárman lányok elmentünk korizni, a fiúk pedig itthon maradtak NFL meccset nézni.

San Jose Downtown-ban van egy jégpálya, oda mentünk. A pálya roppant kicsi volt, és mulatságos, mert pálmafák is voltak a közepén. Azonkívül a cipőket szabadtéren, egyszerű padok allatt kellett hagyni, ahol az esőben egy "csöppet" el is áztak.. De azért jó volt végre jégen csúszni. :)

Amikor meguntuk a korizást, megnéztük a Christmas in the Park kiállítást. Eredetileg valami gazdag üzletember gyűjteménye volt, de aztán a városnak adományozta az egészet. Sajnos nem volt nálam fényképezőgép, de párommal együtt is meg akarjuk látogatni, majd akkor készítek fotókat.

Volt ott egy csomó karácsonyfa is, feldíszítve. Mindet valamilyen egyesület, általános iskolai osztály, idősek otthona stb. díszítette, mindegyiknek egészen saját személyisége volt. Nézelődés közben ittunk forró csokit is, nagyon amerikait: először tettek bele marshmallows-t (valami édes borzasztóság), aztán agyonnyomták egy kiló tejszínnel, nyomott rá egy kis csokiszirupot, megszórta színes "hangyával", tett rá cocktail-cseresznyét és még egy candy-cane-t is beleállított. A candy cane az a fehér-piros csíkos botocska, amit műanyag formában a fára aggatnak, ehető formában meg cukorka.

Amikor már eléggé fáztunk! akkor hazajöttünk. Nicola már nem jött fel, de Jenn még visszajött, felkapni Wes-t. Ők végül még maradtak kicsit, beszélgettünk, meg játszottunk két kört a Blokus-szal is.

No comments:

Post a Comment