Sunday, August 17, 2008

Santa Cruz, Chipotle

Ma nagy reggeli után kirándulni indultunk. Lementünk Santa Cruz-ba. A parton akartunk túrázni egyet, de nem sokáig jutottunk. Igen hamar találtunk egy helyet, ahol egy csomó madár tartózkodott. Voltak ott pelikánok, kormoránok, sirályok és egyebek, akiket nem ismertünk fel. A kormoránok roppant helyesek voltak, főleg leszálláskor. Abban nem voltak a legjobbak, az inkább csak úgy szerencsére sikerült nekik. A pelikánok is érdekesek voltak, tényleg méretes tasak volt a csőrük alatt.

Aztán kicsit tovább sétáltunk, majd megint letelepedtünk. Homokos tengerparthoz értünk, gondoltuk megebédelünk. Elfogyasztottuk a wrap-eket amiket vittünk magunkkal, majd a hullámokkal játszottunk. Kb. térdig én is bemerészkedtem a vízbe, ami itt sem túl meleg, sem túl tiszta nem volt. És ráadásul tele volt valami furcsa növénnyel, ami engem leginkább valami tengeri répára emlékeztetett...

Onnét átmásztunk egy kicsit odébb, hogy jobban szemügyre tudjunk venni néhány fókát, akik a napon sütkéreztek. Igaz, a nap valahogy nem igazán sütött, felhős volt végig az idő. A fókák okosak voltak, akkor mentek be a vízbe, amikor éppen jött egy hullám, és nem kellett akkorát ugraniuk vagy csúszniuk a hasukon.

Aztán hazamentünk, elfáradtunk. No és fáztunk is, elég rendesen fújt a szél is. Nem ilyen időjárásra számítottunk, nem volt nálunk meleg cucc. Az eredeti terv az volt, hogy főzök vacsit. De aztán meggondoltuk magunkat, és hazafele beugrottunk a Chipotle-ba, vettünk egy-egy burrito-t magunknak. Hatalmasak voltak, alig bírtunk velük, de végül csak sikerült.

No comments:

Post a Comment