Saturday, February 2, 2008

The Pines

Délelőtt párom szülei internet kapcsolatát hozta rendbe telefonon keresztül. Eltartott egy darabig a dolog, valami hiba miatt a vezeték nélküli router elfelejtette a jelszót, és nehéz volt újra megadni neki. De azért megoldottuk.

Aztán elmentünk a lakáshoz, amit kinéztünk magunknak. A lakópark neve The Pines, egy nagyobb lakópark egyik komplexe. Reméljük rendben lesz minden, és 10-én, vagyis jövő hét vasárnap beköltözhetünk.

Benyújtottuk az igénylőlapot, megnézték párom hiteltörténetét, eddig rendben megy az ügy. Sajnos vannak apró finomságok: bár párom hiteltörténete jó, nem elég régi, úgyhogy kell plusz előleg. Azonkívül a macskákért nem csak plusz előleget kell fizetni, hanem havi bérleti díjat is. Amit nem értünk, hogy miért, és bosszantó is, de sajnos ez van. Általános gyakorlat ez itt az apartmanokban.

A lakást amikor először jártunk ezen a helyen, még nem sikerült megnéznünk, épp laktak benne. Most beengedtek minket, ráadásul kíséret nélkül. Ez tetszett, így magunkban jobb volt körbesétálgatni benne, ismerkedni vele, mint egy ügynökkel és egy leasing consultant-tal a hátunk mögött. A lakás egyelőre nagyon fehér. Fehérek a falak, az ajtók, az ablakkeretek, a konyhaszekrények és a háztartási gépek a konyhában, a fürdőszobaszekrények a és a pult a fürdőszobában. A szőnyeg is világos, bézs színű. Egydül a konyhapultnak van színe, az valami barnás gránit.

Megkérdeztük, a falakat átfesthetjük, szöget, csavart tehetünk a falba. Amikor visszaadjuk a lakást a falat vagy vissza kell festeni, vagy megteszik ők, és levonják az előlegből. A szögekkel nincs gond, majd ők kiszedik és betömik a lukakat utánunk. Ezek jó hírek, így van lehetőség színt hozni a lakásba és nem kell félnünk, ha képet, órát vagy tükröt szeretnénk felakasztani.

Lakásnézés után bementünk párom munkahelyére valami apróságot elintézni. Gondoltam kipróbálom a mosdót. Alaposan megijedtem tőle első látásra. A wc be van kötve az áramba, melegítik a wc-ülőkét. Azonkívül a falon a papír mellett van egy kis kezelőfelület gombokkal. Lehet kérni mosdatást és szárítást.. Nagyon bizarr..

No comments:

Post a Comment