Saturday, April 12, 2008

Kirándulás - 1. rész

Tegnap délután lefoglaltam a macskapanziót, de este rájöttünk, hogy a Yosemite parkban már nem kapunk szálláshelyet, max. talán 150 dollárért, de az talán egy kicsit túlzás. Mint kiderült, sokszor egy évre előre foglalnak oda helyet magunkak az emberek... Úgyhogy ma reggel ismét nekiálltunk kirándulóhelyet keresni magunknak. Némi kutatás után rátaláltam a Point Reyes National Seashore-ra. Ez egy nemzeti park szerű dolog San Francisco-tól kicsit északabbra. Azt láttuk, hogy van ott panzió is meg lehet kempingezni is, gondoltuk jó lesz a hétvégére.

Úgyhogy megreggeliztünk, összeraktuk a kempingcuccot, magunkhoz vettünk némi harapnivalót és elindultunk. Útközben leadtuk a macskákat a panzióban aztán csak mentünk. Itt-ott lassan haladtunk, jó sok autó volt az utakon, San Francisco-ban is bedugultunk néha. Átmentünk a Golden Gate Bridge-en, nagyon szép volt. A híd roppant magasan van, hatalmas hajók is elférnek alatta. San Francisco-tól még vagy 3/4 órát autóztunk, amíg megérkeztünk a park turistaközpontjához. Ott szereztünk térképet és érdeklődtünk a szálláslehetőségekről. Nem sok jóval kecsegtettek, szerintük már minden tele van. De aztán egy másik parkőr ajánlott egy magánkempinget, ahol talán kapunk még helyet, mert drágább, mint a többi.

Odamentünk, nem volt messze, kb. 2 mérföldre. Szerencsénk volt, volt még több szabad sátorhely is. Választottunk egyet, felvertük a sátrat és elindultunk egy kisebb túrára. Először felmentünk Kule Loklo-hoz, egy indián településhez(?), ott meguzsonnáztunk, aztán továbbmentünk. A terv egy körtúra volt, de aztán rájöttünk, hogy ahhoz már késő van, úgyhogy egyszercsak visszafordultunk.

Szürkületben értünk vissza a sátrunkhoz, addigra már többen voltak a kempingben, sokan lakókocsival. Szinte mindenki grillezett, volt aki hozott magával kis asztali grillt, volt aki a táborit használta. Mi csak letusoltunk és lefeküdtünk aludni.

No comments:

Post a Comment