Thursday, January 17, 2008

Környékjárás és Autókereskedés

Ismét hajnalban ébredtünk, fél háromkor. Én bepótoltam az ír blog maradékát majd visszaaludtam. Aztán amikor újra felébredtünk akkor reggeliztünk és indultunk is az ügynökkel a környékjáró túrára. Észak fele vitt minket, egészen Burlingame-ig, aztán onnét jöttünk visszafele Santa Clara-ig, ahol most lakunk. Megmutatott néhány lakóövezetet és "belvárost". A belváros itt egy talán két utca tele boltokkal és éttermekkel, semmi extra. Mind nagyon hasonló, van ahol több a bolt, máshol több az étterem. Sok az autópálya, oldalanként a négy sáv nem ritka. Mivel 10 körül indultunk és főleg délelőtt csavarogtunk, dugót nem tapasztaltunk, de az csúnya lehet.

Este elmentünk autót nézni. Semmi elképzelésünk nincs, csak azt tudjuk, hogy kell egy vagy inkább két négykerekű hamarosan. Ahogy elindultunk elsőként egy használtautó kereskedésbe botlottunk. Körbesétáltunk, de csak arra jutottunk, hogy innét biztosan nem tudunk választani. Mentünk tovább. Jött egy Volkswagen kereskedés ahol csupa nagyobb model (Jetta, Passat, Tuareg) és a Beetle volt illetve a Rabbit, amiről még sose nem is hallottam. Nem jutottunk semmire, mentünk tovább.

Betértünk egy Hyundai kereskedésbe, mert épp az következett. Rögtön le is támadott minket egy eladó, és mindenáron autót akart ránksózni. Picit, nagyot, bármilyet. Egy kisméretűt el is vittünk egy kis tesztvezetésre, de nem volt igazán élmény. A fazon nem nagyon volt hajlandó az autóról beszélni, folyton magától alkudott az árból és hasonlók. Végül persze üres kézzel távoztunk, bár ha akarjuk, két autóval is lehetett volna.

No comments:

Post a Comment