Wednesday, January 16, 2008

Indulnak a dolgok

Reggel, mármint hajnalban felébredtünk. Picit beszélgettünk és visszaaludtunk. Reggel újra felébredtünk, fel is keltünk. Autóval átugrottunk az út (kétszer két sávos kisebb darab) túloldalára, bevásárolni. Nem mintha messze lett volna, és még zebra is van, de autózni akartunk. Egy Safeway, azaz egy átlagos élelmiszeráruház van itt szemben velünk, ott vettünk reggelit. Hihetetlen nagy a kínálat, végig sem tudtam nézni rendesen, épp csak felkaptam ami kellett: tej, kenyér, vaj, felvágott, sajt, zöldség, gyümölcslé (találtunk nem koncentrátumból készültet).

Reggeli után nem sokkal találkoztunk is az ügynökkel, aki majd visz minket környékjáró túrákra. Helyes lány, most a DMV irodába vitt el minket, hogy megcsinálhassuk a kresz vizsgát. Érdekesen zajlik ám ez a dolog. Az interneten kértünk időpontot, a kresz könyvet is onnan töltöttük le. Miután kitöltöttünk néhány papírt, kifizettük a díjat vettek rólunk ujjlenyomatot, lefotóztak és a kezünkbe nyomták a kresz vizsgapapírt. 36 kérdés egy lapon, kis szavazófülke szerű dologba kellett beállni és volt kb. 30 percünk kitölteni, amit viszont senki nem figyelt. Amikor végeztünk, rögtön ki is javították és kaptunk egy ideiglenes jogosítványt, ami most két hónapig érvényes.

Ezután már nem sokmindent csináltunk, elmentünk bankba befizetni a számlára két csekket meg egy kicsit csavarogtunk a környéken. Vacsorára gyorshamit ettünk, a konyha még teljesen üres. Egy gramm só sincs benne. Na jó, egy fél literes ásványvíz várt ránk a hűtőben, de főzni abból bármit aránylag nehezebb. :)

No comments:

Post a Comment