Saturday, July 11, 2009

Drive-in closet

Ahogy ígértem, beszámolok a tárolási megoldásunkról. Szóval, itt az USA-ban a lakóparkokban általában nincsen tárolási lehetőség, nincs pince, garázs vagy ilyesmi. Úgyhogy az emberek vagy az erkélyükön ill. itt-ott a lakásban helyeznek el mindent, vagy kibérelnek egy külön tárolót. A cangákat mi is az erkélyen tartjuk, de az egyéb nagyobb és ritkán használt cuccok számára kibéreltünk egy tárolót.

Ez egy nagy épület nem túl messze tőlünk. Szépen behajtunk autóval az udvarra, a kiskocsira felpakoljuk a cuccokat, és teherlifttel felvisszük a harmadikra, ahol a mi helységünk van. A folyosókon semmi más nincs, csak egyforma kék fém ajtók, mindegyiken lakat. A mi tárolónk a legkisebb méret, kb. 1,5m x 1,5m és vagy 2,5m magas. Nincs benne semmi, egy árva polc vagy akármi. De nem gond, egyelőre remekül egymásra tornyoztuk a költöztető dobozainkat (természetesen megtöltve). Melléjük állítottuk a karácsonyfát, a bőröndöket, ilyesmit. De ott van bedobozolva az összes karácsonyi, húsvéti és egyéb (halloween, thanksgiving) dísz és dekoráció is. Meg a kirándulás kellékei: hálózsák, sátor, felfújható ágy stb. Valamint kb. az összes téli ruhánk, amire nincs szükség, amíg fel nem megyünk a Tahoe tó-hoz, vagy valami egyéb magas, hideg helyre.

Ja, és hogy miért hívjuk Drive-in Closet-nek? Nos. Itt általában a hálószobákhoz csatlakozik még egy kisebb szoba, a gardrób. Ezt hívják az angolok Walk-in Closet-nek, azaz "Sétálj be szekrény"-nek. Mivel mi eddig ezeket a cuccokat nagyrészt a vendégszoba szekrényeiben tároltuk, valamint sok ruhaneműt is raktunk ide, elneveztük ezt a helyet Drive-in Closet-nek, azaz "Vezess be szekrény"-nek. Ennyi.

No comments:

Post a Comment