Friday, November 28, 2008

National Shopping Day

Ez nem a hivatalos neve a napnak, de ezen a napon reggel hatalmas akciók vannak a boltokban, és ennek örömére az emberek kitódulnak a bevásárlóközpontokba, és vásárolnak. Mi ezt nem tettük, legalábbis nem rögtön.

Először hazatelefonáltunk meg reggeliztünk. Reggelire a kukoricakenyet fogyasztottuk krémsajttal és lekvárral. Meg egy-egy szelet Pumpkin pie-t is. A macsekoknak adtam pulykát, hogy az is fogyjon.

Aztán én olvastam, párom pedig dolgozgatott. Aztán megoldást kerestünk arra, hogy kényelmesen le tudjunk játszani európai régiókodós DVD-ket. A megoldás egy "média-pc" lett. Páromnak vannak alkatrészei egy számítógép összerakásához, de kell a gépnek egy ház is. Úgyhogy ebéd után (ami a tegnapi vacsora ismétlése volt kisebb adagban) elmentünk vásárolni.

A Fry's-ba mentünk, az egy elektronikai bolt. Hamar találtunk egy számítógépházat meg egy-két dolgot amire még szükség volt, pl. egy elosztót. Elosztóból hatalmas választék volt, majdnem ott tartottunk, hogy nem is tudunk választani. Ez itt sokmindennel megesik, és roppant idegesítő tud lenni. Legalább annyira, mint amikor nem találsz valamit, ami kéne.

Aztán hazajöttünk, és meghallgattuk a hangosregény végét. Én horgoltam közben, párom pedig a számítógépet kezdte el összeszerelni. Vacsorát már nem ettünk, el voltunk telve késői ebédre fogyasztott pulykától. Tartok tőle, hogy hamarosan nagyon fogjuk unni ezt a nagy szárnyas állatot. Most épp azon gondolkozom, hogy legközelebb feldarabolom az egyik lecsontozott combját és salátát készítek belőle. A mellehusát meg bacon-be tekerve újra megsütöm. Így talán nem lesz olyan egyhangú.

Láttam ám a Fry's-ban is néhány remek dolgot. Az egyik kedvencem a "Flowerpot-Safe" (Virágcserép-széf). Ez egy fehér műanyag virágcserép, amiben el van rejtve egy kis tartály, ahol kulcsot, hitelkártyát, hasonló apróságot lehet eldugni, miközben igazi vagy művirággal dekorálod a lakást vagy az előteret. Ez a remek kis virágcserép kiváló ajándék barátok vagy családtagok számára. Mindezt nem én találtam ki, ez rá van írva a dobozra. Ez a nem túl szép múanyag virágcserép "mindössze" 24.99 dollár, azaz kb. 5000Ft.

A másik kedvencem az USB-csatlakozós világtító mini fenyőfa volt. Bedughatod a számítógépedbe, laposodba, és világít neked. De hogy miért jó, nekem elképzelésem sincs. Az egyetlen tippem, hogy ha valahol útközben karácsonyozol a laposod társaságában, akkor is lehet saját kis karácsonyfád. de ez csak egy tipp..

No comments:

Post a Comment