Friday, October 2, 2009

Pizsama nap

Megfáztam. Vagy valami hülye hideg légkondi, vagy csak egy sima influenza vírus elkapott. Úgyhogy ma pizsamában és ágyikóban töltöttem a napot. Párom gondoskodott rólam. Már tegnap hozott a munkahelyéről vacsira finomat, annak a második felét kaptam ma meg ebédre. Meg mindig főzött nekem teát és ilyesmik.

Este aztán elment boltba, hamiért és gyógyszerért. Egyrészt neki a fogorvos felírt valami öblögetőt, másrészt nekem akart szerezni valami megfázásos-tünetenyhítőt. A saját gyógyszerének a kiváltását holnapra halsztotta, az bonyolult ügy itt. Először meg kell találni az ún. Drop-off (receptleadó) ablakot. Ez nem túl könnyű feladat, elég jellegtelen kis ablak és általában nem itt áll a sor. Itt elkérik az ember adatait, a biztosítási adatait aztán megmondják, hogy mennyi a várakozási idő. Páromnak egy órát ígértek, úgyhogy inkább másnapra halasztotta a gyógyszer felvételét. Másnap a Pick-up (gyógyszerfelvétel) ablaknál mindenféle azonosító eljárások után megkapta végre az öblögetőt. Nem értjük, miért kellett ennek egy órás várakozási idővel történnie. Nem gyógyszertári pepecsről van szó, ez előre készített cucc, amit csak le kell venni a polcról. Aztán itt persze nyomtatnak kis papírt, amin rajta van az ő neve. Berakják papírzsákba és csatolnak hozzá papírt amin gondosan le van írva, hogy ez orvosság és a célnak megfelelően a tulajdonosnak szabad csak használnia. Amikor a macskának kaptam gyógyszert, az egy fokkal egyszerűbb volt, de azt is olyan bombabiztos zöld dobozba zárták, hogy csak na. A szín fontos, mert az emberi tablettákat mindig narancssárgába teszik.

De ez a receptre kapható gyógyszereknél van csak így. Az egyéb készítményeknél a csomagolás sokkal inkább marketing célokat szolgál, hiszen nagy a kínálat és nagy a versengés a sok altató, fájdalomcsillapító és allergia gyógyszer között. Aztán ott van a sok vitamin és fogyasztótabletta is.

Megjegyzés: A konyhablogra is felkerült egy új bejegyzés (képpel), nézzétek majd meg!

No comments:

Post a Comment