Tuesday, October 27, 2009

Bay Bridge baleset

Baleset volt a Bay Bridge-n. A híd az öböl két oldalát köti össze és naponta rengetegamerikai autózik keresztül rajta a szokásos napi ingázás keretében. Nemrég le volt zárva a híd, javították. Most ismét le kellett zárni, mert leesett egy hatalmas vas idom az úttestre. Mint később kiderült, ez az az elem volt, amit azért tettek fel oda, hogy egy megrepedt láncszemet (mint amilyenek a Lánchídon vannak) megerősítsenek. Szerencsés baleset volt, senki nem sérült meg, csak anyagi kár keletkezett. Meg hatalmas dugók.

Azt mondják, most vagy két napig más útvnalat kell választani, vannak egyéb hidak illetve jár komp is az öbölben, de ez sok embernek sokkal hosszabb utat jelent illetve valószínűleg egy csomó dugót mindenfele. Minket szerencsére nem érint a dolog, maximum annyiban, hogy mostanában ez a vezető hír a tv-ben/rádióban.

Ami roppant érdekes volt, hogy mennyire alaposan megmutatták a tv-ben, hogy a híd melyik eleme sérült, elmagyarázták, hogy hogyan javították először és hogyan fogják most megjavítani. Bevallották, hogy hibáztak és roppantul örültek, hogy nem történt nagyobb baleset. Közben pedig elkezdték minél gyorsabban rendbe is hozni a dolgot, hogy a híd használható legyen,

No comments:

Post a Comment