Saturday, August 15, 2009

Henry Coe State Park

Szóval ma este lementünk a Henry Coe State Park-ba a Star Party-ra. Előtte varrtam egy párnát magunknak, hogy legyen mire letelepedni, letérdelni, ha épp úgy lehet csak jól a távcsőbe kukucskálni. Meg sütöttem egy adag fahéjas tésztát, amit kettévágva megkentünk cseresznyés pie töltelékkel. Finom lett. :)

Az út kb. egy óráig tartott, párom vezetett, én meg fotózgattam. Azt kérték, hogy kb. 6-ra legyünk ott, úgyhogy még világosban indultunk. Jó darabig autópályán kell menni, aztán további jó darabig szerpentinen. Megérkeztünk, felmentünk a Ranger irodához, befizettük a parkhasználati díjat, majd vissza a parkolóba. Ott szépen felállítottuk a távcsövet, és vártuk, hogy sötétedjen. A park használati díjat itt úgy szedik be, hogy kiraknak egy vaskalickát rajta egy nyílással. Ide kell bedobni a megírt kis borítékot benne a díjjal. Kis boríték és ceruza mellette van elhelyezve kis műanyag kalitkában, hogy védjék az esőtől. Mástól nem, nem viszi el ezeket senki. A borítékon van egy kis cetli is, az az autó műszerfalára kerül - hátha jön a ranger ellenőrizni.

Az este jó volt, láttunk sok újdonságot - volt amit a saját teleszkópunkban, volt amit máséban. Kb. hajnali 2-ig maradtunk, akkor jött fel a Hold és kezdett világosodni az ég alja. A képen látszik, amint párom éppen az eget kémleli. A feje fölött az világos és sajnos elmosódott fehéres pötty a Jupiter. Távcsőben roppant szép, a miénkben is látszanak a csíkjai. :)

A Picasa-n a blog albumban további képek is lesznek majd erről a kirándulásunkról.

No comments:

Post a Comment