Friday, September 18, 2009

CalStar 1

Reggel szépen felkeltünk, reggeliztünk, lecuccoltunk az autóba (megjegyzem, volt mit, pedig takarékosan pakoltunk), betettük a macskát is és elindultunk. Először a macskapanzióba mentünk, ahol Expikét a hölgy elhelyezte egy számára kjelölt ketrecben. Aztán meglátogattunk egy benzinkutat, hogy jeget vegünk a hűtőtáskába. Sikeretelen kísérlet. Úgyhogy kerítettünk inkább egy Safeway-t, ahol a jegen kívül vettünk még kenyeret a következő 2-3 napra meg két joghurtitalt. Sejtettük, hogy nem lesznek túl jó ízűek, de valójában egészen pocsékok voltak. A jeget beöntöttük a hűtőládába és elindultunk, végre minden készen állt.

Az út kb. 3 óráig tartott a San Antonio tóhoz (Lake San Antonio). Megérkezéskor érdekes látvány fogadott minket a kempinghelyen. Sátrak, autók és letakart hatalmas teleszkópok elszórtan, de sehol egy lélek. Na jó, talán három embert láttunk itt-ott az árnyékban tengődni. Választottunk magunknak egy szimpatikus fát, leparkoltunk alá, felvertük a sátrunkat és elgondolkoztunk. Több dolog is eszünkbe jutott. Miért nem hoztunk könyvet magunkkal? Mit lehet csinálni egy ilyen kihalt és napsütötte helyen? Végül sétálni mentünk. Lesétáltunk a tengerparta, ahol láttunk néhány lelkes fürdőzőt is. Gondoltuk, talán holnap majd mi is bemegyünk a vízbe. A séta közben láttunk igen kedves egyéb park-lakókat is. Helyes agancsos állatok, napközben a fák árnyékában hűsölnek, délután mindenfele legelésznek. Ja, és hatalmas füleik vannak.

Vacsorára virslit grilleztünk magunknak. Sötétben ettünk, az vicces volt. A csillagász eseményeken a elvárás, hogy sötétedés után már senki ne világítson, esetleg nem túl erős piros színű zseblámpát lehet használni, annak a fénye nem olyan erőszakos, nem húzza össze úgy a pupillát. Aztán vacsora után a sötétben felállítottuk a távcsövünket, és nekiálltuk az eget kémlelni.

Egyébként az ég csupán szabad szemmel is bámulatosan szép volt! Sosem láttam még ennyire kirajzoltan és részletesen a Tejutat. (A link egy blogra mutat, ahol van egy kép a Tejútról, amit az egyik CalStar résztvevő készített.) Meg egyébként is sokkal több csillag volt az égen, mint általában lenni szokott. Ez kicsit meg is zavart. Én álmos voltam, elég hamar el is mentem aludni. Párom sokáig bírta, nagyon élvezte, hogy milyen sokmindent látni az égbolton.

A kemping egyébként teljesen OK volt, majdnem vadkempingnek is mondhatnánk. WC csak toi-toi volt, de tiszta, volt benne papír és ülőkefedő is. Mosdó nem volt, csak 1-1 kerticsap itt-ott.

No comments:

Post a Comment