Friday, April 1, 2011

További hírekek

Bizony, további híreink is vannak. :) Gyarapodunk, és nem csak bútorokkal. Júliusban 3 tagú lesz a kis családunk. A hivatalos dátum az orvosok (igazándiból bábák) szerint 2011, július 5. Hogy kisfiú vagy kislány növekszik-e odabent, még nem tudjuk, meglepetésnek szánjuk magunknak.

A baba jövetelének köszönhetjük részben a Karib-tengeri utazást (rájöttünk, hogy vagy most, vagy soha), illetve a ház vásárlást is, mert a "fészekrakó ösztöneim" segíthettek a keresés folytatásában - már többször fel akartuk adni az egészet.

Most lelkesen készülődünk a kis jövevény fogadására, szép sorban szerezzük be a feltétlenül szükséges, és az ellenállhatatlanul aranyos darabokat. :) Meg kell jegyeznem, egész jól állunk: van már bölcső, rácsos kiságy, autósülés és keret amibe bele lehet tenni, hogy babakocsiként funkcionáljon, vannak babaruhák, apró babasapkák és még apróbb kis zoknik, pelusok böfikendőnek, babatakarók (van ami még csak 3/4-ig van kész, de halad), könyvek babaápolásról- és nevelésről. Ami még hiányzik, az nagyrészt a kevésbé izgalmas, hasznos dolgok, mint pl. pelenkák (eldobható és textil is, mert én bizony "zöld" vagyok, és eldobhatót csak eleinte szeretnék használni), a babamosdató dolgok és rendes babakád, pelenkázóasztal, a hordozókendő (azt majd Anyumtól kapok) és a kenguru-hordozó, meg néhány játék és egy rácsos ajtó a fürdőre, hogy ne kelljen a macskaalomból szedni elő a csöppséget. Na jó, a játékok és a babahordozók valójában szerintem izgalmasak, de gondoltam hagyok valami aranyosat is a Baby Registry-n a barátoknak, ha meg akarnak lepni valamivel. :)

Most vagyok a 6. hónap végén, jövő hét kedden kezdem a 3. trimesztert. Eddig (lekopogom), nagyon kényelmesen megy a várandósság. Az első három hónap nem volt a kedvencem, de mint később megtudtam, én még azt is egész könnyen megúsztam. Ezt a második harmadot roppantul élveztem, jártam rendszeresen sétálni meg jógára, tornáztam itthon DVD-re, Bálinttal voltunk nyaralni (majd jön a beszámoló arról is) ahol még egy kicsit túráztunk is. A harmadik harmad majd valószínűleg nehezebb lesz, ahogy nő a baba és az én pocakom is, állítólag megint fáradékonyabb leszek és hasonlók. Meglátjuk. Az is része a dolognak, jöjjön aminek jönnie kell.

Beléptem egy kismama klubba is, ami most nemrég alakult. Múlt hét vasárnap volt az első nagy találkozónk, oda jöttek a kismamák és a kispapák is. Nagyon jó kis társaság volt, jól éreztük magunkat. Kismama-kispapa találkozó havonta egyszer lesz, de mi kismamák kb. heti rendszerességgel kitalálunk valami programot magunknak. Tegnap például 6-an sétálni voltunk egy nagyon szép parkban. Hamarosan az egyik lány már babakocsival fog csatlakozni hozzánk. :)

3 comments:

  1. Április elsejére ez egy tréfás bejelentés :) mindenesetre őszintén gratulálok!!! Zsombi

    ReplyDelete
  2. Igen tudom, jobban is megválaszthattam volna a bejelentés dátumát. :)

    ReplyDelete
  3. Gratulálok!
    Anazar

    ReplyDelete