Monday, April 25, 2011

Heti babaprogramok

Ma este találkozunk egy dúlával. Ő egy olyan női személy, aki ott van és segít a vajúdás és a szülés alatt. Ha szimpatikusnak találjuk és ő lesz a dúlánk, akkor még egyszer találkozunk majd vele szülés előtt, megbeszéljük, hogy mik a terveim (itt divat szülési tervet készíteni) stb. Aztán amikor kezdődnek a fájások, akkor felhívjuk, jön és velünk van egészen addig, amíg meg nem születik a baba, és a baba születése után nem sokkal még egyszer meglátogat minket, megnézni, hogy hogyan vagyunk. Már a bábák is ajánlották nekünk a dúlát, és kicsit olvasgatva ill. gondolkozva róla úgy éreztük, valószínűleg jó ötlet.

Csütörtökön egy gyerekorvossal találkozunk, csak konzultáció. Ha szimpatikus, akkor marad, ha nem, keresünk tovább. A kórház számára mindenképp adnunk kell hamarosan egy nevet, hogy ki lesz a gyerekorvosunk, de aztán később bármikor válthatunk, ha mégsem tetszik a doki. Olyan furcsa dolog ez a hatalmas választási lehetőség itt. A neten találtam is kérdéseket, hogy miket érdemes megtudakolni egy gyerekorvos-jelölttől.

Pénteken pedig bábát látogatunk. Most Olgával, a harmadik bábával fogunk találkozni. Csak a szokásos rutinvizsgálat, illetve megismerkedünk vele is. A szülésnél hármuk közül (Lin, Bethany vagy Olga) lesz ott valaki, attól függ épp ki van ügyeletben. Ezért aztán találkozunk előre mindhárommal, hogy kicsit megismerjük egymást.

Vasárnapra is van program, a havi rendszeres kismama-kispapa találkozó. Már egyszer volt egy ilyen, márciusban. Április kimaradt húsvét miatt, május elsején lesz a második. Remélem jó lesz ez is, az előző nagyon tetszett nekünk, jó volt sok egyéb kismamával és kispapával találkozni. Bálint nagyon értékelte, hogy ők is be vannak vonva, nem csak a mamák kiváltsága az egész baba-dolog.

No comments:

Post a Comment