Sunday, April 10, 2011

Házvadászat folytatódik

Már majdnem sikerült, majdnem vettünk házat és majdnem kiköltöztünk végre a bérletből. De mégsem. Kiderült, hogy pont a szembeszomszéd egy börtönviselt fazon, és úgy döntöttünk, hiába "rendes" már évek óta, nem költözünk oda. Úgyhogy a keresés folytatódik...

Az utóbbi pár nap, két(?) hét inkább, egész kacifántosan telt. Én rohangásztam a különböző önkéntes munkáimra, Bálint dolgozott, mindketten rendszeresen találkoztunk Ellennel (ingatlanügynökünk) először intézni a Charlotte Avenue-i ház papírjait aztán a szerződésbontást. Utána következett a további keresés, háznézés. Tegnap és ma is Open House-okat látogattunk, már épp el is határoztuk magunkat egy mellett, de Ellen rábeszélt minket, hogy aludjunk rá előbb egyet. Még nem aludtunk, de már sikerült elbizonytalanítani magunkat. :) Megnéztünk még egy házat hatalmas telken lent Délen, San Jose Almaden Valley területén. Tetszett is meg nem is, végül arra jutottunk, hogy talán túl messze van. Viszont láttunk egy házat fent Sunnyvale-ben, igen csak közel Mountain View-hoz és a Guglihoz. Drága és kicsi a telke, viszont közel van mindenhez, nem csak a Guglihoz, szépen fel van újítva, egész világos a ház. Úgyhogy most vacilálunk.

Kíváncsi Expike
Közben az itthoni állapotok teljesen katasztrofálisak. Mikor úgy tudtuk, hogy költözünk a Charlotte-ba, nekiálltunk dobozolni itthon. A pillanatnyilag nem szükséges cuccokat bedobozoltuk, és a tervek szerint már egy hete elvittük őket a tárolónkba. De ez nem történt meg, a dobozok itt állnak a nappaliban-étkezőben-konyhában, a hálószobában egy nagy adag babaholmi, két bőrönd, az öntözőberendezés (még a cruise óta itthon maradt) és ki tudja még mi minden.. A mosogatógépet még bepakolom-kiürítem néha, de főzni nem igazán sikerült mostanában, itthon általában csak hideget eszünk, meleg kaját vagy a Gugliban szerzünk, vagy egy-egy kedvenc gyorsétteremben - volt a napokban hamburger (In N Out), burrito (Chipotle) és sajtos-brokkolis leves (Panera Bread). Én persze igyekszem minél több egészséges holmit is magamba pakolni, ma pl. sikerült spenótot vacsoráznom, szendvicset csak teljesörlésű kenyérből készítek, a napi joghurtomról, paradicsomomról és vmi dióféléről is mindig gondoskodom.

No comments:

Post a Comment