Tuesday, April 26, 2011

Hamarosan költözünk?

Úgy fest, hamarosan költözünk a házunkba. Nem sokkal azután, hogy a Charlotte Avenue-i ház megvételétől visszaléptünk, találtunk egy házat Sunnyvale-ben. Adtunk ajánlatot, jött az ellenajánlat amit aztán elfogadunk. A bank szerint a hitel rendben lesz, már csak idő kérdése a dolog, ha minden igaz, jövő héten megkaphatjuk a kulcsokat. A képeket a Nectarine albuman találjátok.

Úgyhogy itt nekiálltunk kiüríteni a lakást. Béreltünk egy nagyobb tárolót, és átvittünk oda már jó nagy adag holmit: a babadolgokat (ruhácskákat, felszerelést, babakocsit, autósülést, kiságyat, pelenkázóasztalt, bölcsőt), könyvespolcokat, könyveket, az anyagaimat és egyéb hobbicuccaimat, jó adag ruhát, a szép porcelán készletet. Az a terv, hogy a költözésre kibérlünk egy kis költöző teherautót, abba bepakoljuk a maradék bútorokat, maradék cuccokat a lakásból, és átvisszük a házba. Ez kb. két kör lesz valószínűleg. Aztán másik két körrel kiürítjük a tárolót is. Utána már csak a házban kell mindent összeszerelni, helyére tenni, kicsomagolni. :) Persze a költözést nem ketten fogjuk csinálni, kérünk baráti (vagy ha épp nem érnek rá, akkor hivatalos) segítséget.

A ház helyes, egész jó állapotban van, bár a tetőt egy-két éven belül le kell cserélni. A telek sajnos jóval kisebb, mint szerettük volna, de itt Sunnyvale-ben roppant drágák a nagyobb telkek. Viszont nagyon jó közel van a Guglihoz (autóval 10 perc, lemértem), közel van Mountain View-hoz, ahol a kismama-klubom van és Palo Alto-hoz, ahova jógára járok. Van a közelben park játszótérrel, trail (bicikliző-futó útvonal), In-N-Out Burger (kedvenc hamburgeresünk), közel van Expike állatorvosa, az én kedvenc varróboltom, Home Depot (kb. otthoni Obi vagy Bricostore) is van a közelben, ami valószínűleg gyakori célpont lesz. :)

A ház három hálószoba, két fürdőszoba, nappali-étkező, kicsi régimódi konyha, kicsi előszoba, 2 autós garázs. Az előszoba számomra hatalmas plusz, nem igazán rajongok az amerikai rendszerért, amikor az ember az utcáról a nappali egyik oldalába lép be. A garázs jó lesz, mindkét autónak lesz állandó helye, és Bálintnak is el fog ott férni egy barkácsasztal. A konyhát majd idővel fel kell újítani, de egyelőre teljesen használható. Szerencsére mindenhol parketta van, ami egyrészt azt jelenti, hogy majd szerezhetünk csinos szőnyegeket, másrészt azt, hogy nem kell végre egy krémszínű padlószőnyeget takarítanunk a macska után.

1 comment:

  1. Gratulálok a házhoz is, mielőbbi kuckósítást kívánok ;-)
    Anazar (gugli nem fogadja el a bejelentkezésem comment-hez)

    ReplyDelete