Thursday, March 31, 2011

Házvadászat

Már hosszú ideje, kb. tavaly július óta lelkesen házra vadászunk. Nem egyszerű feladat és ráadásul mi is jó válogatósak vagyunk. Fontos szempont volt számunkra, hogy jó környéken legyen a ház, jó iskolához tartozzon, a kert méretes legyen és a ház Nyugatra nézzen. Ebből a jó környék és a jó iskola még egészen megoldható, viszont a méretes telek ritka, és valahogy nyugati frontú házat is nehezen leltünk.

A ház
De most úgy fest, megtaláltuk a nekünk valót, és még az ajánlatunkat is elfogadták. Már aláírtunk egy jó adag papírt, de még másik adag papírmunka vár ránk április végéig, amikor megkapjuk a kulcsokat, és beköltözhetünk.

További képek a Picasa albumomban.

A ház 1053sqft, ami kb. 100nm. Van benne 3 kisebb hálószoba, nappali-étkező, konyha étkezősarokkal, kis fürdőszoba és tartozik hozzá egy kétautós garázs. Parkettás a ház (végre nem kell padlószőnyeggel élni), van sok ablak, úgyhogy igen világos, a konyha ugyan aránylag kicsi (megszoktam azt a nagyot, ami itt az apartmanban van), de OK, gáztűzhely és hűtő jár hozzá, valamint a garázsban van mosó- és szárítógép. Amerikai módra nincsen előszoba, a ház bejárata a nappali oldalába nyílik, illetve a garázsból a konyha étkező részébe lehet bejutni. Bálint talán a garázsnak örül a legjobban, végre lesz hol barkácsolnia. A házhoz tartozik egy méretes kert is, amiben már van néhány fa, virág és bokor. Az én két kedvencem a citromfa és a levendula bokor. Terveink szerint lesz a kertben még néhány zöldség- és gyümölcságyás. A paradicsom és a tv-paprika már biztos, valamint a láda a fűszernövénykékkel is jön velünk, a többieken még gondolkozom. Az előkert egyelőre aránylag csupasz, azt majd főleg virágokkal tervezzük vidámabbá tenni.

Vasárnap megyünk újra megnézni a házat, viszünk magunkkal mérőszalagot is, hogy pontosan le tudjuk rajzolni és aztán berendezni még itthon. :) Talán egyszerűsít a költézésen, majd meglátjuk. Elég ijesztő a tudat, hogy már ide is jó sok holmival jöttünk Írországból, és azóta csak gyarapodtunk - főleg bútorokkal. Meg én néhány polcrekesznyi anyaggal, amiből mind varrni szeretnék valamit, csak vagy elfelejtem az eredeti tervet, vagy valami mást csinálok. :) No de majd bérelünk költözőautót, megkérünk néhány barátot, hogy segítsen és csapunk egy nagy költözőpartit.

2 comments:

  1. Gratulálok, csodaszép helyet találtatok!

    ReplyDelete
  2. Koszi! Már alig várjuk, hogy beköltözhessünk és berendezhessük magunknak.

    ReplyDelete