Wednesday, May 4, 2011

Pakolunk


Tegnap voltunk Bálinttal, az ingatlanügynökünkkel meg a hölggyel, aki a hitelt intézte aláírni az utolsó papírokat a bank számára és a ház átírását intézni. Utána Ellennel, az ügynökünkkel még egyszer megnéztük a házat, hogy mindent kipakoltak-e és mindent ott hagytak-e amit kellett. Rendben találtunk mindent. :) A bank majd ma intézi a pénzügyeket, és várhatóan holnap koradélután megkapjuk a kulcsokat.

Ennek örömére tegnap este megint folytattuk a pakolást. Haladtunk egy jó nagy adagot, de még mindig rengeteg minden vár ránk, bárhova nézünk, találunk valamit. Képek a falon, dísztárgyak itt-ott, törölközők, konyharuhák, abroszok, az egész konyha (az egyik legrosszabb, ott nagyon sok dolog van: lábosok, poharak, porcelán, robotgépek, tortaformák és tepsik, kisebb konyhaeszközök, aztán a spájz tele, a fűszerek, sütőpor és társai. Ott van még a fürdőszoba a maga apróságaival, az elektronikai cuccok (TV, erősítő, számítógépek), az összes szerszám, a bútorok (kanapé, étkező asztal és székek, könyvespolcok, ágy, vitrin stb.), és az egyébségek: porszívó, vaasalódeszka, álló- és asztali lámpák. Hihetetlen! Ilyenkor jövünk rá mindig, hogy rengeteg mindent beszereztünk megint az elmúlt pár év alatt. Ja, és hozzá kell tennem, a tárolónk már félig tele van. :) Könyvek, ruhák, kemping cuccok, karácsonyfa és dekorációk, babacuccok és bababútorok, stb.

Van valamennyi dobozunk, a jobbakat megtartottuk az előző költözések után. De sajnos azok nagyon nincsenek elegen. Tegnap szereztünk még néhányat, de már azok is majdnem teljesen elfogytak. Itt szokás, hogy költözés után az emberek elsózzák a dobozaikat, és ha elég gyorsak vagyunk, akkor mázlink van, és vihetjük. Ezek a dobozok igen kapós dolgok. Persze lehet venni is, de az nem olyan vonzó.

Majd ma még vennünk kell zárakat a házajtóra, meg egy hűtőszekrényt is minél hamarabb. Úgy volt, hogy a hűtő is mard, de kiderült, hogy ott volt némi félreértés. Kapunk egy csekket ami kb. fedezi egy régi használt hűtő árát. Mi viszont konyhafelújításon törjük a kobakunkat, úgyhogy szép és jó hűtőt szeretnénk venni. Amivel az az egyetlen gond, hogy ki kell választani. Ez azért gond, mert ebben az országban, mint minden másból, hűtőből is hatalmas a választék. Úgyhogy jó sok időt el fogok rá pazarolni, attól tartok..

Szombaton szeretnénk a nagy költözést csinálni, de épp az nap van az első szülés-felkészítő óránk, ami valójában 4 óra, tehát a délutánunk ugrott. A vasárnap nekünk jó, de amerikai barátaink akkor nem fognak tudni segíteni, mert itt május második vasárnapja anyák napja, és ilyenkor mindenki a családjával van. Úgyhogy marad a szombat délelött a nagy dolgokra, és az apróságot majd valamikor átvisszük.

3 comments:

  1. A költözésre mindig 2x annyi időt, és eggyel nagyobb dimenziót kell szánni, mint eredetileg tervezi az ember :) Így lesz az 1 órából 2 nap... Legyetek ügyesek, és persze várjuk a fényképeket is! :)

    ReplyDelete
  2. Ajjaj, azt akarod mondani, hogy a tervezett két napból négy hét lesz? Na jó, kipakolással és teljes elrendezéssel lehet, de az áthurcolás szerintem meglesz hamarabb. :)

    ReplyDelete
  3. meglátjuk :) :) :)

    én nektek szurkolok!

    ReplyDelete