Monday, May 16, 2011

Szokjuk az új életet

Lassan aklimatizálódunk, kezdünk hozzászokni a hideghez. Hűvős van a házban. Reggelente inkább hideg. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a falak nincsenek szigetelve. Úgyhogy rendszeresen fűtünk, hogy legalább 20C legyen idebent. Ettől eltekintve viszont nagyon élvezzük a dolgot. A pakolással most megálltunk, nekiálltunk nagytakarítani. De lassan haladunk, mert közben volt mindenféle más program is. Az apartmant tegnap végre teljesen kipakoltuk, minden itt van a házban, jobban mondva a garázsban, ami ezennel teljesen meg is telt. Amerikai módra élünk: garázs tele holmival, autók a feljárón parkolnak. :)

Tegnap megint húzós napunk volt, de a végén vettünk egy hűtőszekrényt. Nagyon csinos, igen méretes (roppant amerikai). A gond az, hogy itthon rájöttünk, a konyhában ugyan már el fog férni, de nem tudjuk, hogyan jut be oda. Ugyanis túl keskenyek az ajtók. Az ablakon fizikailag beférne, viszont ezek az ablakok nem normális kétszárnyú ablakok amiket csak úgy ki lehetne nyitni. Ezek szepen be vannak építve, tolóablakok. No és ha ki is szereljük az ablakokat, akkor is kérdéses, hogy a szállítók hajlandóak-e ott beemelni nekünk a hűtőt. Úgyhogy legrosszabb esetben a garázsban fog kikötni a hűtőszekrény, aztán majd megoldjuk, hogy betelepüljön idővel a konyhába.

Ma reggel volt itt egy fazon az elektromos művektől, megnézte az elektromos panelünket, meg hogy hogyan jön be hozzánk az áram stb. Kicsit beszélgettünk róla, hogy hogyan működik ez az egész panelcsere, mit kell feltétlenül megcsinálnunk, melyik részéhez kellenek ők, melyik részéhez csak egy villanyszerelő. Ráadásul szeretnénk a panelt átmozgatni a jelenlegi helyéről előre, a garázshoz. Ez persze  bonyolultabbá teszi az egészet, de a végeredmény megéri.

Aztán persze ott vannak a dolgok a babával is. Most szombaton voltunk a szülésfelkészítő tanfolyam második részén (két hét múlva jön a harmadik rész), jövő héten (vagy júniusban) majd jön a babaápolási óra. Aztán jó lenne valamikor összeszerelni a bababútorokat is, beszerezni a feltétlenül szükséges babaholmikat (pl. a pelusokat), és kicsit olvasni is a babáról, a baba fejlődéséről, ápolásáról. Mindig azt hiszem, hogy még sok az a majdnem két hónap, de valójában valószínűleg hihetetlen gyorsan el fog repülni. No mindegy, majd megoldjuk. :)

No comments:

Post a Comment