Wednesday, June 22, 2011

További lassú haladás

Lassacskán, de csak tűnnek el a tételek a "Tennivalók" listánkról. Annak ellenére, hogy rendszeresen új tételek kerülnek fel rá.. Tegnap ismét kipakoltam két dobozt - az egyikben az anyagaim voltak, a másikban a baba autósülésének a két alapja. Ezeket majd be kell telepíteni az autókba.

Tegnap este Bálint elkezdte szétszedni a házat. Fogott egy speciális kis gipszkarton fal fűrészt, és a TV mögött lyukat vágott a falba. No nem csak a hecc és a szellőzés kedvéért. A TV antennakábelének készült a lyuk. Jelenleg a parabola antenna a tetőre van szerelve (múlt hét vége felé szerelték oda fel), de a kábel nem szépen a padláson keresztül a falban jön le, hanem a ház oldalán, aztán be egy oldallukon, kibújuk a vendégszoba padlójában és a folyosó mentén jön a nappaliba. Működő, de nem túl szép megoldás. Jó pénzért a DirectTV-s fazon is bevezette volna nekünk a falba, de Bálint úgy gondolta, hogy azt inkább ő szeretné megcsinálni. Apák napjára (most vasárnap volt itt az USA-ban) kapott is csinos akkumulátoros fúró- és csavarbehajtó készletet. Majd még kell eszköz - pl. igen hosszú fúrófej, meg valami rúd, amiben a kábelt szépen le tudja engedni a padlásról a padlóig - de a folyamat elkezdődött, a lyuk már ott van a falban. (Ismeretlen okokból épp nem tudok képet csatolni ide, de a Picasa-n a Macskák és Cadillac albumban megtaláljátok a képeket.)

Ma reggel megint locsoltam, már harmadik napja egymás után. Itt a nyár, roppantul süt a napocska. Ráadásul mivel a hétvégn Bálint levágta a füvet (igen, vettünk fűnyírót végre), most úgy fest jobban rá is fér a locsolás a kertre. Nem tudom magyarul hogy hívják, azt a típusú fűnyírót vettük, ami teljesen áram vagy benzin nélkül működik, ahogy tolod, úgy forognak benne a pengék. Működik jól, bár azért megizzadt a kissé elbúrjánzott kertünkkel. De ha rendszeresen karbantartjuk, szerintem nagyon jó lesz. Ma megint megmetszettem a rózsabokrainkat is, meg egy picit a sövénykéket a ház előtt. Élvezem ezt a kertészkedés dolgot, de egyelőre örülök, hogy nincs nagyobb kertünk. Talán a pocak miatt, de rendesen elfáradok ettől a kevéstől is.

A ház, mivel a falai vékonyak és szigeteletlenek, igen jól felveszi a külső hőmérsékletet. Amíg kb. másfél hete még fűtöttünk, most nem győzök én is meg Expi is hűvös helyeket keresni - sajnos nem sok sikerrel, mindenhol meleg van. Nekem meg pláne, a kisbabának köszönhetően sokkal rosszabbul viselem a meleget, mint egyébként.

Különben minden rendben, már nagyon készülődünk a csöppség érkezésére. Már a kórházi csomagom nagy része is megvan, már csak az olyan apróságok hiányoznak, mint nassi (mamának és papának egyaránt, ez nem lesz gyors vizit :), zene és egy köntös ill. valami ruha a szüléshez, ha nem akarom a kórházit hordani. Bár a bábák szerint a kórházi nem ideális, mert túl meleg, egyelőre úgy döntöttem, jó lesz az, de lehet, hogy még addig szembejön valami jobb ötlet. Akartam varrni egyet magamnak, de sajnos pont elromlott a varrógépem, épp csak be tudtam fejezni a szoptatós kendőt a múlt héten, aztán vihettem is  a szervízbe. Úgyhogy most se Bálint inge nem készül, sem az én kórházi ruhácskám.

Meséltem múltkor, hogy vettem babahordozót. Mégsem. Mármint megvettem, de itthon rájöttem, hogy hiányzik két fontos eleme, a bébi-betét (hogy már szinte újszülött kortól hordozni lehessen a babát) és a felcsatolható kapucni. Sajnos nem az eladó felejtette el odaadni ezeket, nem voltak meg neki. Viszont szerencsére hajlandó volt a visszacserére. Úgyhogy mégiscsak újonnan fogom majd megvenni.

1 comment:

  1. Holnap már július, 5-4-3-2-1 ;-)
    de az is lehet, hogy mar babáztok :-o

    ReplyDelete